2/12/21

Καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα, και εφόσον έχουν τελειώσει οι συγκομιδές μας, συνιστάται να γίνει εφαρμογή με κάποιο χαλκούχο σκεύασμα, η οποία θα πρέπει να επαναληφθεί τόσο τον Ιανουάριο, όσο και τον Φεβρουάριο. Κατά το διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, συνιστάται η ρίψη λιπασμάτων βραδείας αποδέσμευσης  πλούσια σε φώσφορο. Εναλλακτικά, για βιολογικές καλλιέργειες, μπορούμε να ρίξουμε κοπριά από όρνιθες. Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

____________________________________________________________________________

3/7/2021

Καθώς μπαίνουμε σε αρκετά ψηλές θερμοκρασίες, στο αμπέλι μας μπορεί να αρχίσει να παρατηρούνται συμπτώματα από βοτρύτη (σαπίλα). Αν θέλουμε να το σώσουμε, φροντίζουμε να μην έχουμε πολλά πουλιά -που τσιμπάνε τις ρόγες- και ραντίζουμε τουλάχιστον 2 φορές με το κατάλληλο μυκητοκτόνο. Καλό είναι να συνδυάζετε με το ανάλογο ωιδιοκτόνο για τη καταπολέμηση του ωιδίου (σταχτίαση, θειαφαρρώστια κλπ).

____________________________________________________________________________

23/6/2021
Τώρα που έχουμε ψηλές θερμοκρασίες , έχει αρχίσει ο θερισμός των σιτηρών και έχουμε αρκετά ξερά χόρτα, αρχίζει και η μετακίνηση των ακάρεων (τετράνυχοι) προς τις ωφέλιμες καλλιέργειες(κηπευτικά κλπ.). Είναι η εποχή που πρέπει να ψεκάσουμε τα κηπευτικά μας με το αντίστοιχο ακαρεοκτόνο.
Απαιτούνται τουλάχιστον 2 ψεκασμοί και καλό θα ήταν να ρίξουμε και λίγο θειάφι στις ρίζες για εξόντωση των αβγών των τετράπαχων.
Συμβουλευτείτε το τοπικό σας κατάστημα γεωργικών εφοδίων ή εμάς.